Pita sa tikvicama

Do pre godinu dana sam bila jedna od onih osoba koje ne podnose tikvice. Naravno da je stvar u načinu pripreme 🙂 Sada ovu pitu jako često spremam i obožavamo je jesti za doručak, uz pavlaku ili jogurt. Probajte 🙂

IMG_5995

SASTOJCI:

  • 1-2 tikvice (kada se očiste i izrendaju na sitnije rebro, ocede se, treba da bude puna velika šolja)
  • 2 kriške sira (izmrviti)
  • 1 mala šoljica ulja
  • 4 jaja
  • 250gr griza
  • 1 kašika brašna
  • prašak za pecivo
  • soli po potrebi
  • susam za posipanje

IMG_5994

Umutiti jaja žicom pa dodati ulje, sir, oceđene tikvice. Dobro promešati pa dodati sjedinjene suve sastojke (griz, brašno i pecivo). Pre nego što posolite probajte smesu, ukoliko je sir slan nema potrebe soliti.

Pripremljenu smesu izručite u pleh obložen papirom za pečenje, poravnajte pa pospite susamom. Pići na 200 stepeni dok ne porumeni. Služiti uz jogurt, pavlaku ili po želji…

Prijatno! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s