Lagana torta sa jagodama

IMG_6252

POTREBNI SASTOJCI:

KORA (ovo su sastojci za jednu koru, potrebno je ispeći dve, znači svi sastojci puta dva):

  • 2 jaja
  • 125gr šećera
  • 2 kašike ulja
  • 5 kašika vruće vode
  • 125gr brašna
  • pola praška za pecivo

FIL:

  • litar mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 vanilin šećera
  • 6 kašika šećera
  • 125gr margarina

I još:

  • jagode (isečene na polovine ili sitnije komadiće)

Opciono:

  • 200gr šlag pene
  • 200ml hladne kisele vode

Postupak pripreme:

Jaja umutiti sa sećerom, dodati ulje, vruću vodu i na kraju brašno pomešano sa pecivom. Izliti smesu u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne primi lepu zlatnu boju. Ispeći dve ovakve kore.

Od litre mleka odvojiti oko 200ml, ostatak staviti u šerpu da provri, dodati vaniliju i šećer. Pudinge razmutiti u 200ml mleka pa sasuti u provrelo mleko. Mešati sve vreme dok se puding ne zgusne. U ohlađen puding dodati omekšao margarin.

Na prvu koru rasporediti iseckane jagode, prekriti filom pa staviti drugu koru. U originalnom receptu torta se posipa prah šećerom, ja sam prekrila sa 200gr šlag pene umućene sa 200ml kisele vode.

Tortu staviti u frižider da se ohladi pre služenja.

P.S. Ova torta je izuzetno blaga tako da sladokusci mogu povećati količinu šećera u filu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s